Klubové farbiarske skúšky duričov KCHAJD

  • Post author:
  • Post category:aktuality

Dňa 13. 5. 2023 sa v PZ Berianka Devičany uskutočnili Klubové farbiarske skúšky duričov KCHAJD. Na skúškach sa zúčastnilo 9 psov, z toho 5 AJD, 1 border teriér, 1 Jagdteriér, 1 slovenský kopov, 1 baset, z ktorých 3 obstali v I. cene, 2 obstali v II. cene, 3 obstali v III. cene a jeden pes neobstal. Skúšky posudzovali: hlavný rozhodca Ing. Jozef Telepun, PhD., spolu s nim posudzovali Albín Boroš a Radovan Pangrác. Najlepším z Klubu chovateľov alpského jazvečíkovitého duriča sa stal pes FERRY s vodičov Mgr. Miroslavom Haškom v I. cene s 82 bodmi, druhý v poradí bol pes Tony z Údolí Rožnova s vodičom Ing. Milanom Tomaškovičom v I. cene s 73 bodmi a tretia v poradí bola suka OMA Toturov dvor s vodičom Vladimírom Halodom v II. cene s 66 bodmi.
Veľké poďakovanie patrí Martinovi Zacharovi vedúcemu oblasti č. 9, ako aj členom PZ Berianka Devičany za perfektne pripravené skúšky. Ak sa krásne prostredie skĺbi s nadšenými členmi zanietenými pre kynológiu, nemôže to dopadnúť inač ako krásnym zážitkom s alpským jazvečíkovitým duričom.
Na záver chcem vyzdvihnúť tých vedúcich oblastí v ktorých sa organizujú skúšky alebo výcvikové dni v roku 2023, ako je Martin Zachar, oblasť č. 9, kde sa uskutočnili FD, Marián Miťko oblasť č. 1, kde sa uskutočnil výcvikový víkend, Radovan Pangrác oblasť č. 11, kde sa budú konať FSMP, Vladimír Varga, oblasť č. 10, kde sa budú konať FD, PF Pohár Ondreja Šamaja, CACT a výcvikový víkend. Zároveň vyzývam ostatných vedúcich oblasti, aby sa aj oni zapojili do organizovania klubových akcií. Platí: kto chce hľadá spôsob, kto nechce hľadá dôvod. Preto uvítam aj aktivity radových členov a veľmi rad ich podporím. Lebo platí: vymeňte ľudí, s ktorými strácate čas za ľudí, s ktorými stratíte pojem o čase.

 


Ing. Jozef Telepun, PhD.
Hlavný rozhodca a výcvikár KCHAJD


Ing. Jozef Telepun, PhD.
Výcvikár KCHAJD
Vranov nad Topľou
+421 917 311 544