125. výročie klubu – Klub Dachsbracke Austria

  • Post author:
  • Post category:aktuality

Priatelia, už budúci víkend, cestujú zástupcovia KCHAJD na pozvanie rakúskeho Klubu DACHSBRACKE, na oslavy 125. výročia založenia Klubu Dachsbracke v Rakúsku. Rakúski kolegovia pripravili zaujímavý trojdňový program prepletený odbornými, kultúrnymi workshopmi, prezentáciu plemena, výstavu AJD. Program zaujímavý pre chovateľov, vystavovateľov, nadšencov plemena a poprípade aj nových záujemcov o toto plemeno. Cieľom našej cesty je aj nadviazanie ďalšej spolupráce v oblasti chovu, výstavníctva, využitia jedincov v revíroch, účasti európskych klubov chovateľov alpského jazvečíkovitého duriča napr. na Pohári Gustáva Kořínka. Neoddeliteľnou súčasťou je vymieňanie si skúseností, ktoré sú častokrát na nezaplatenie.

AJD ZDAR!

Originálny program a propozície
https://www.klub-dachsbracke.com/125-jahre-klub-dachsbracke-17-bis-19-6-2022-in-mariazell/

 

Preklad programu do slovenčiny

Vážení priatelia AJD, nadišiel čas: Som veľmi rád, že vám môžem priniesť program osláv 125. výročia klubu.

Prípravy festivalu sú v plnom prúde a ja by som sa chcel touto cestou poďakovať všetkým, ktorí sa na ňom podieľajú.

Klub Dachsbracke Austria pod patronátom štajerského hájnika Franza Mayr-Melnhofa Saurau vás pozýva do Mariazellu, aby ste spoločne v patričnom prostredí oslávili 125. výročie svojej existencie.
Dovoľte mi začať krátkym komentárom:
Naša slávnosť sa začína v piatok 17. júna 2022, vo štvrtok 16. júna 2022 sa v bazilike Mariazell uskutoční každoročná procesia.

Program festivalu

Deň príchodu na ceremoniál klubu je

Piatok 17. júna 2022

O 17:30 očakávame príchod hostí do Hotela 3 Hasen v malebnom centre Mariazell.
Nasleduje prihlásenie a presun na izbu, izby sa platia individuálne. Následne si uvítaciu tašku vyzdvihnete v informačnom stánku Arzberger.

Uvítacia recepcia so sektom, vínom a pivom je plánovaná od 18:00 do cca 21:00 hod.
Ako miesto stretnutia sme zvolili terasu Europeum Pirker hneď vedľa stánku.

Stretnutie poradcov chovu je naplánované na 18:30 v Jagdstüberl. Hlavný prejav Dr. Georg Urak nasleduje diskusia, ako aj stretnutie na tému „Budúcnosť plemena na najbližších 10 rokov“.

Sobota 18. júna 2022

Medzinárodná výstava plemien

Po raňajkách je stretnutie rozhodcov naplánované od 08:15 do 08:45 v Hoteli 3 Hasen.
O 9:00 sa stretávame na hlavnom námestí v Mariazell pred bazilikou.
Skupinová fotografia je urobená na kostolnom schodisku.
O 9:30 sa uskutoční spoločný pochod na miesto podujatia za sprievodu mestskej kapely Mariazell.

O 9:30 sa uskutoční oficiálne otvorenie 125. výročia založenia klubu Dachsbracke. Po slovách privítania od čestných hostí je naplánovaný štart Klubovej víťaznej výstavy.

Pre doprovod je pripravený sprievodný program: prehliadka pokladnice baziliky, návšteva likérky Arzberger, prehliadka vlastivedného múzea a pernikárstva Pirker.

Čestný ocenenie a udelenie titulu je naplánované na 14:30 a šou klubových víťazov sa končí o 15:00 slávnostným ceremoniálom a odovzdávaním cien za sprievodu hudby skupiny poľovníckych rohov arcivojvodu Johanna.

Veľký poľovnícky večer začína o 18:30 tombolou a príhovorom predsedu Dachsbracke Club Austria, po ktorom sa tešíme na útulný záver v hoteli.

 

Deň odchodu je
Nedeľa 19. júna 2022

Po raňajkách o 08:00 je naplánovaná návšteva svätej omše v bazilike v Mariazell.
Od 9:00 do 12:00 bude v základnej časti prebiehať medzinárodný vzdelávací kurz pre rozhodcov.
Od 9:30 bude jazda gondolou na Mariazeller Bürgeralpe s ranným pollitrom v Edelweißhütte, ktorú v nepriaznivom počasí vystrieda prehliadka výrobne likérov Arzberger.

Slávnosť k 125. výročiu klubu Dachsbracke končí o 12:30 a začína sa cesta domov.

Ďalšie informácie

Na oslavy a výstavu je nutné sa pri ubytovaní preukázať platným Green pasom o plnom zaočkovaní.

Počas celého podujatia preberá majiteľ psa na seba
plnú zodpovednosť za psa a škody ním spôsobené.

Registrácia prostredníctvom formulára do 17.4.2022.

Podrobný program so všetkými adresami, plán lokality, registračné údaje na chovateľskú výstavu na stiahnutie a vytlačenie nájdete na: 125 years Club Dachsbracke program. Anglickú verziu nájdete na stránke 125 Year Anniversary Klub Dachsbracke.

Tu nájdete registračný formulár na výstavu klubových víťazov s ocenením CACA k 125. výročiu Dachsbracke Club Austria 2022 (Registračný formulár Výstava – 125 Years Austrian ADBR Club 2021). Uzávierka registrácie je 17. apríla 2022.

Kontaktná osoba k 125. výročiu pre registráciu, informácie, katalóg, inzeráty a pamätnú publikáciu je Georg Hubmer, Tel.: +43 650 6623699 – So, Ne celý deň alebo v pracovné dni večer;
Mail: 125year clubDachsbracke@gmx.at. Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa našej oslavy, kontaktujte ho.

Vážení priatelia alpského Jazvečíka, srdečne Vás pozývame na oslavu „125 rokov klubu“. Tešíme sa na veľký počet účastníkov, či už so psíkom alebo bez neho – ste srdečne vítaní!

Harold Heil
predseda